KNA Varna

Støtt oss med

Følg oss på

Viktige Lenker

Pressemelding nr. 4 2012 fra Sandberg Motorsport

Sesongstart i Seven Racing.

Sesongstart i Seven Racing

Sesongstarten i asfaltracing gikk på Vålerbanen i Solør den 12. og 13. mai. Dette var den første av 5 helger i Norgesmesterskapet i Seven Racing. Oskar Andrè som ble Norgesmester i denne klassen i 2011, skulle kjempe for å beholde denne tittelen i 2012.

Tidskvalifisering: Denne gikk lørdag morgen på tørr bane, og det gikk fort for Oskar Andrè. Han kjørte inn til bestetid, og ny personlig rekord på Vålerbanen, 2 tideler foran nestemann. Dette lovet veldig bra for en spennende finale senere på dagen.

Finale 1: Oskar Andrè startet i beste startspor, han tok starten, men det var 3 biler som lå som en perle på en snor etter ham. 2. mann, Daniel B. Nordgaard, som Oskar Andrè kjempet med om NM tittelen i fjor, utfordret ham flere ganger, men Oskar Andrè kjørte smart og holdt seg i teten. Når det bare var igjen 2 runder, ble Oskar Andrè igjen hardt presset av Daniel, ingen av de 2 ville gi seg når de kom inn i den raskeste svingen på banen. Oskar Andrè bremset litt for sent og måtte inn i hjelpebanen og snu. Daniel klarte heller ikke svingen, han hoppet over grusfella, men kom seg inn på banen igjen med mye flaks. Oskar Andrè kom seg også ut på banen igjen, og kjørte inn til en 4. plass. Han var fornøyd med tempoet under løpet, men skuffet over sin egen førerfeil, som kostet ham en sikker pallplass.

Finale 2: Finalen på søndag gikk også på tørr bane, og Oskar Andrè startet i 4. startspor.
De 7 beste fra finale 1 på lørdag snus i finale 2, så de hardeste konkurrentene sto bak ham i starten. Oskar Andrè fikk en bra start og gikk med en gang opp til en 2. plass, og etter 4 svinger var han oppe på en 1. plass. Han holdt ett høyere tempo enn resten av feltet, og etter 4 runder, hadde han en ledelse på ca. 150 meter. Men så kollapset hjulopphengningen på venstre side på bilen til Oskar Andrè, og den svingte rett ut i sandfella, uten at han kunne gjøre noe for å hindre dette. Det ble dessverre brutt løp og 0 poeng i denne finalen.

NM sammenlagt: Etter 2 av 10 finaler ligger Oskar Andrè på 7. plass med 14 poeng, 16 poeng bak lederen. NM tittelen i 2012 er fortsatt ikke uoppnåelig, da det skal kjøres om 160 poeng i de gjenstående finalene. Neste NM løp i Seven Racing er på Rudskogen 30. juni og 1. juli.

Neste løp for Sandberg Motorsport er Norgescup i gokart på Hønefoss 19. og 20. mai.
Her skal Alf Marius kjøre i klassen Jr. 60.

Sandberg Motorsport, Svein Tore Sandberg

www.sandbergmotorsport.no


KNA Varna

Kommende aktiviteter

KNA Varna © 2012 - E-post: Webmaster - Design/Utvikling: Wilhelmsen Solutions